Hoe kan ik grote mysql-dumps importeren in de mysql-database?

Antwoord Te grote mysql-dumps kunnen vaak niet in één keer geïmporteerd worden in een mysql-database aangezien het uploaden de maximum uitvoeringstijd per handeling (300 seconden) kan overschrijden. U krijgt in dat geval een foutmelding en het importeren zal worden afgebroken.

Om het importeren van dergelijke grote dumps toch vlot te laten verlopen kunt u gebruik maken van 'Bigdump'. Dit programma zorgt er automatisch voor dat de mysql-dump in verschillende korte sessies wordt geïmporteerd:

1. Download Bigdump hier.
2. Open het bestand bigdump.php in een text-editor zoals kladblok.
3. Vul enkel de databasegegevens en bij $filename de naam van de mysql-dump in.
4. Upload het bestand bigdump.php en de mysql-dump naar de map public_html.
5. Roep het script aan via http://www.uwdomeinnaam.nl/bigdump.php en start het importeren.

Artikel details
Artikel ID: 96
Categorie: MySQL
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.4/5.0 (25)