Kennisbank
123-webhost > Kennisbank overzicht

Zoeken:


Een spammer misbruikt een emailadres van mij. Kan ik hier iets tegen doen?

Antwoord Spammers maken om voor de hand liggende redenen nooit gebruik van hun eigen emailadres bij het verzenden van hun spammails. Zij gebruiken steevast emailadressen van anderen zodat enerzijds niemand hun identiteit kan achterhalen en anderzijds de niet-afleverbare mailtjes niet naar hen maar wel naar de eigenaar van het gebruikte emailadres worden gebounct.

Meestal wordt gebruik gemaakt van een uitgebreide random lijst met emailadressen die speciale spiders op het internet vonden. Staat uw emailadres ongecodeerd vermeld op uw website, dan is de kans groot dat dit reeds in een dergelijke lijst is opgenomen en dus ook uw emailadres als afzender zal gebruikt worden bij spammails. De kans is dan ook bestaande dat u zelfs spammails ontvangt met uw eigen emailadres als afzender.

Veel valt hier helaas niet tegen te doen, iedereen kan immers om het even welk emailadres ingeven als afzender van zijn/haar mails, dus ook spammers. We kunnen u enkel adviseren om uw emailadres nooit ongecodeerd op uw website te plaatsen. Gecodeerde emailadressen kunnen niet door spiders/bots worden herkend waardoor uw emailadres ook niet op spamlijsten zal terechtkomen (ervan uitgaande dat uw emailadres ook niet op andere manieren openbaar zichtbaar is, zoals op forums, in gastenboeken etc...). Meer info over het coderen van emailadressen vindt u hier terug.
 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Artikel details
Artikel ID: 54
Categorie: Email
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.7/5.0 (12)

 
« Ga terugAlgemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy Policy | Prijzen in euro en exclusief btw tenzij anders vermeld.