Hoe kan ik uploaden met het programma Studio Webdesign?

Antwoord

Wanneer u een website maakt in Studio Webdesign, dan wordt dat volledige project-bestand opgeslagen als een WPP-bestand (WebPlus-bestand). Dat bestand dient u niet via een FTP-programma op te laden naar de webserver, maar u dient wel degelijk te publiceren vanuit Studio Webdesign. Wanneer u de opdracht geeft om te publiceren, zal Studio Webdesign de webpagina's uit het WPP-bestand omzetten naar HTML-bestanden en deze HTML-bestanden op de webserver plaatsen.

Om de FTP-instellingen aan te passen volgt u deze stappen:

1. Ga naar het menu 'Bestand - Website publiceren - Op het web publiceren'.
2. Het dialoogvenster 'Website op het web publiceren' verschijnt. Hier klikt u op de knop 'Accounts'.
3. Het dialoogvenster 'Uploaden naar server' verschijnt. Hier klikt u op de knop 'Bewerken'.
4. Het dialoogvenster 'Accountgegevens' verschijnt. Vul hier de juiste FTP-gegevens in zoals u die van ons ontvangen heeft:

- FTP-adres: uwdomeinnaam.nl (uwdomeinnaam.nl vervangen door uw eigen domeinnaam)
- Poortnummer: 21
- Map: /domains/uwdomeinnaam.nl/public_html (uwdomeinnaam.nl vervangen door uw eigen domeinnaam)
- Gebruikersnaam: de FTP-gebruikersnaam
- Wachtwoord: het FTP-wachtwoord

Als u geen verbinding kunt maken met de webserver kunt u ook de optie 'Passieve modus' aan- of uitvinken.

Tot slot kunt u ook zelf publiceren met een extern FTP-programma. U dient dan in het menu 'Bestand - Website publiceren - Naar lokale map publiceren' te kiezen. Vervolgens kiest u een map waar u de HTML-bestanden opslaat. De inhoud van die map publiceert u dan vanuit het FTP-programma naar de webserver.

Artikel details
Artikel ID: 27
Categorie: FTP
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.3/5.0 (6)